We vieren het vijfjarig bestaan van De MaRe met een studiedag. We zoomen in op good practices van herstelgericht werken in de afgelopen vijf jaar. U bent welkom vanaf 8u30 voor onthaal met koffie. In de voormiddag verzorgen onze sprekers symposia, in de namiddag zijn er workshops. We sluiten af met een hapje en een drankje op onze feestelijke receptie.

 

DE WORKSHOPS

Herstel & tewerkstelling – Tessa Byn & Els Ballegeer

Tessa Byn is arbeidscoach ggz en herstelondersteuner in De MaRe. Els Ballegeer werkt als ervaringswerker in psychosociaal revalidatiecentrum Hedera en is ex-cliënt in De MaRe.

Opnieuw aan de slag gaan is een belangrijke horde om te nemen in herstel. In deze workshop geven we je een blik op hoe arbeidscoaching ggz je kan ondersteunen om deze stap te zetten.

De context in herstel – Estelle Delbart & Vanessa Merlier

Estelle Delbart werkt als herstelondersteuner in De MaRe en is psycholoog en systeempsychotherapeut. Vanessa Merlier is cliënte in De MaRe.

Verandering bij de cliënt leidt onvermijdelijk ook tot een verandering in en van de omgeving. Wanneer je herstelt, doe je dit samen met je natuurlijke en professionele omgeving. In deze workshop bieden we handvatten aan hulpverleners, cliënten en hun context om samen aan herstel te werken.

Ervaringsdeskundigheid in herstel – Katelijne Beheydt & Elke Van Leuven.

Katelijne Beheydt is ervaringswerker in De MaRe.

Het schrijven van een herstelverhaal kan helend zijn in iemands herstelproces. Het is een tool om voor jezelf te bekrachtigen welke middelen en eigenschappen je hebt ingezet om een evolutie of groei op een bepaald domein te bewerkstelligen. Het komt dus in de eerste plaats jezelf en de rest van je herstel ten goede. Maar elk verhaal is ook voer voor iemand anders die op dat domein nog een weg heeft af te leggen. In deze workshop krijg je een voorproefje van hoe je een herstelverhaal kan opmaken. Bovendien leer je er ook dat iedereen van ons vroeg of laat wel een bepaald herstelproces doormaakt.

Participatie in herstel – Céline Dewitte i.s.m. cliënt.

Céline Dewitte werkt als herstelondersteuner in De MaRe en is verpleegkundige en toegepast psycholoog.

De herstelvisie is onlosmakelijk verbonden met het thema participatie. Wij streven dan ook naar een maximale participatie van onze cliënten en hun steunfiguren binnen de werking en visie van ons centrum. Tevens willen wij onze cliënten zoveel als mogelijk regie geven binnen hun eigen hersteltraject. Jullie krijgen in deze workshop via een aantal praktijkvoorbeelden meer zicht op hoe wij gedurende de afgelopen 5 jaar samen met onze cliënten tot de hoogste trede van de participatieladder zijn geklommen.

Rondleiding in De MaRe – Cliënten

Condédreef 59 in Kortrijk is onze vaste stek. We stellen de deuren van ons huis graag voor u open. Tijdens de rondleiding in het gebouw kan u onze huiselijke sfeer opsnuiven. Cliënten geven uitleg over het aanbod aan herstelmodules en het dagelijkse reilen en zeilen in De MaRe. Wij voorzien vervoer van en naar het huis.

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan via onderstaande link t.e.m. 15/11. Opgelet, uw inschrijving is pas geldig na ontvangst van de inschrijvingskost (€75 euro voor professionelen, €25 voor niet-professionelen).

klik hier om in te schrijven.

 

DANK!

Ontwerp affiche: Lien Dedoncker.

Schilderij: Stefaan Vantieghem.

 

 

 

 

logo ngg 

Saturday the 16th. De Mare Kortrijk - #